Trägolv – för dig som gillar historia

Tycker du om historia och vill få bevara gammal byggteknik? Satsa på den svenska klassikern trägolv. Ett vackert och slitstarkt golv med mycket patina och anor.

Trägolv

Finns det något vackrare golv än ett gammalt trägolv med breda brädor? Ett golv som har legat i ett hus i över 100 år. Sådana golv har en historia, ett härligt knarr som ger hemmet liv och personlighet. Om du bor i ett hus eller en lägenhet med ett härligt gammalt golv bör du verkligen vårda det. Slipa det bara med hjälp av en professionell firma. Ett gammalt golv är verkligen vackert. Förutom att det är skönt att gå på. Om du inte har ett äldre golv, så kan du lägga in ett golv som ger dig historiska vibbar. Antingen ett golv med breda tjocka bräder som kommer att hålla i 100 år eller så satsar du på ett parkettgolv. Anlita K3 för golvläggning i Stockholm och Uppsala, de är experter på både golvläggning och golvslipning och kan även ge dig hjälp för att skapa ett mer individualiserat golv. Det är perfekt för dig som tycker om historia och kanske vill ha ett golv som du har sett i en herrgård eller på ett länsmuseum.

Historiska golv

När du ska lägga in nytt golv kan du hitta mycket inspiration genom att läsa tidningen Gods och gårdar och besöka länsmuseer. Gillar du lokalhistoria vill du troligtvis ha ett golv som har en anknytning till där du bor. Varför inte satsa på ett golv med brädor från ett lokalt sågverk? Leta efter ett sågverk i Stockholm och Uppsala, eller gå till en bygghandlare där du garanterat får bräder som har vuxit i omnejden. Tänk dig att få gå på ett härligt ekgolv som vuxit i din närhet. Det är också ett sätt att bibehålla lokalhistorien. När du anlitar K3 Golv kan du också förklara att du vill ge både hemmet och ditt golv en mer historisk touch. Visa bilder på historiska golv som du hittat både på internet och när du besökt historiska byggnader. Vilken teknik ska de använda när de lägger in ditt golv? Så att du får en historisk teknik, vilket är ett sätt att bevara kunskap. Att lägga in golv är ett hantverk som människor hållit på med i många århundraden.

Besök länsmuseer

Om du tycker om länshistoria är det klokt att besöka olika länsmuseer. Inte bara för att få gå på härliga gamla knarriga golv, utan även för att få en känsla för inredning. Du vill ju inte bara ha ett fint golv, utan också möbler som kommer från Stockholm och Uppsala. Möbler som är riktiga hantverk, tillverkade av personer som med gedigen kunskap har byggt sina egna möbler. Ett hem blir så mycket mer levande när det har personliga möbler som har en egen historia, i riktiga naturmaterial som andas och har patina. Vet du förresten om att du minskar mängden koldioxid i ditt hem genom att ha träinventarier? Så du är både historiskt medveten och klimatsmart.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *