Renovera ett historiskt hus

I vår landskapshistoria ingår många gamla och värdefulla hus, som tyvärr ofta får stå och förfalla då ägarna inte tagit hand om dem ordentligt. Om du har valt att köpa ett förfallet hus och ska renovera det har du en stor uppgift framför dig, men det kan samtidigt vara ett väldigt givande projekt. Med god planering samt rätt material och metoder kan huset snart återställas till sitt ursprungliga skick och på så vis bevara landskapets historia.

Något av det viktigaste är att se till så att husets elektricitet fungerar väl och inte orsakar bränder. Ett gammalt trähus kan lätt förstöras i en brand och röken kan skada både huset och de boende. Du kan enkelt se Clas fixare anlita elektriker pris för en elektriker som hjälper till med elinstallationer vid renoveringar. Här får du assistans om du vill utföra elinstallationsarbeten eller service av ditt hus.

Renoverade ödehuset till en drömkåk

Pontus och Frida köpte ett nedgånget ödehus utanför Södertälje. Med hårt arbete har de räddat en del av traktens landskapshistoria och skapat en vacker sekelskiftesdröm de nu kan bo i tillsammans. När de köpte huset var det hål i väggen och regnade in, ingen hade bott där på länge. Ägarna hade med olika metoder försökt stoppa förfallet och tejpat för hål i väggarna. Huset byggdes 1912 och hade från början fuktskador. Men med mycket renovering och nya tapeter är det som nytt igen.

Husdröm från 1700-talet

Familjen Bergström har renoverat ett hus från 1700-talet med sju kakelugnar. Renoveringsprojektet tog fyra år och nu har de gjort om huset till ett permanentboende. Hit har de tagit elektriker, snickare och rörmokare för att skapa ett fungerande heltidsboende.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *