Berättelser från förr

Bondesamhället förr i tiden var en plats som på många sätt var annorlunda än samhället idag. Jämställdhet och arbete på lika villkor var inte något som förekom. På landets olika institutioner för folklivsforskning är det möjligt att lära sig mer om livsvillkor, traditioner, sägner samt län- och landskapshistoria.

I samband med att du anlitar flyttstädning Enköping kanske du vill veta mer om din hembygd? Hur såg villkoren ut för människor för bara hundra år sedan? Genom att släktforska kan du få information om människorna i din släkt och vad de sysslade med. Kanske har du pigor, drängar, torpare eller storbönder i ditt släktträd?

Förr i tiden var det vanligt att både drängar och pigor arbetade som tjänstefolk på större gårdar i trakten där de skötte allt från stall, djur och marker till städning och matlagning. På den tiden var det inte möjligt att köpa städtjänster som hemstädning, kontorsstädning eller flyttstädning utan det var främst kvinnans uppgift i hemmet att se till att det var rent och städat.

Sveriges län och landskapshistoria

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

mts_onepage